ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА БЎЛАЖАК МУҲАНДИС-МЕҲАНИКЛАРНИ КАСБИЙ ТАРБИЯЛАШНИНГ МЕТОД ВА ШАКЛЛАРИ - Нажмиддинова , Ёқутхон (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Ўзбекистон Республикаси Президенти Ш.Мирзиёев 2019 йил 8 октябрдаги олий таълим тизимини 2030 йилгача ривожлантириш КОНЦЕПЦИЯсини тасдиқлаш тўғрисидаги ПФ-5847-сонли Фармонида олий таълимда маънавий-ахлоқий мазмунни кучайтириш, ёшларни миллий қадриятларга ҳурмат, инсонпарварлик ва юксак маънавий ғоялар асосида ватанпарварлик руҳида тарбиялаш, уларда ёт ғоя ва мафкураларга қарши иммунитетни мустаҳкамлаш борасидаги ишларни янада ривожлантириш зарурати тўғрисида белгилаб ўтилган [1]. Хусусан, жамиятимизнинг бугунги кундаги ижтимоий ва иқтисодий тараққиёти таълим ва маданият соҳасидаги ривожланиш билан узвий боғлиқ. Ўзбекистонда таълим тизимида ўзига хос тарихий хусусиятлар шаклланган. Улар нафақат иқтисодий ва маънавий соҳалар учун «кадрлар тайёрлаш омили», балки миллий маданият асоси, мавжуд бўлиш шакли, халқимизнинг унутилган маданий тажрибаларини тиклаш усулини намоён этади.