АВТОМОБИЛЬ ЙЎЛЛАРИНИ ҚУРИШ БОСҚИЧЛАРИ ВА ТЕХНОЛОГИК ЖАРАЁНЛАР - Комилов , Самандар (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Аннотация Мақолада автомобил йўлларини қуриш босқичлари, фаолият кўрсатувчи мутахассислар шунингдек йўл тузилма қатламларини қуришда амалга ошириладиган технологик жараёнлар кетма - кетлиги келтирилган. Шу билан бирга, йўлнинг ҳар бир таркибий қисмларини барпо этишда фойдаланиладиган ер қазиш-ташиш, йўл қурилиш машиналари ва улар ёрдамида бажариладиган ишлар кўрсатилган. Аннотация В статье представлены этапы строительства автомобильной дороги, последовательность технологических процессов, с помощью которых специалисты также будут осуществлять возведение слоев дорожной конструкции. В том числе показана, используемые землеройные, дорожно- строительные машины при строительстве каждого составляющего компонентов дороги, и выполняемые с их помощью работы. Annotation The article presents the stages of automobile road construction, the sequence of technological processes by which specialists will also carry out the construction of layers of road construction. In particular, it shows the use of earthmoving, road construction machines in the construction of each component of the road, and the work performed with their help..