BUGʻ-KONDENSATINI UZATISHDA QUVURLARDA KORROZIYA-EROZIYA - Eshkabilov , Xolikul; Turdiqulov , Lochin (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Kondensat taʼsirida korroziya sanoatning barcha tarmoqlarida suv bugʻ- kondensat muhitda ishlaydigan texnologik jihozlarda koʻplab uchraydi. Bunda suv bugʻini isteʼmol qiladigan texnologik qurilmalarda va ular bilan bogʻliq boʻlgan issiqlik almashinish apparatlari, reaktorlar va ularga suv bugʻlarini uzatishda qoʻllaniladigan quvurlarda hamda kondensatni qayta uzatish liniyalarida korroziya jarayonlari sodir boʻlishi mumkin.