ROBOTOTEXNIKA VA AVTOMATLASHTIRISHDA KO‘P DARAJALI AKTUATORLAR UCHUN MA’LUMOTLARGA ASOSLANGAN MOSLASHUVCHAN BOSHQARUV - Alishev , Sherqo‘zi (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola robototexnika va avtomatlashtirish tizimlarida ko‘p darajali aktuatorlar uchun ma’lumotlarga asoslangan adaptiv boshqaruv algoritmlarini ishlab chiqishni o‘rganadi. Ma’lumotlarga asoslangan usullar tizim modellarini o‘rganish va onlayn adaptiv kontrollerlarni loyihalash uchun operatsion ma’lumotlardan foydalanish orqali muqobil taklif qiladi. Annotation: This thesis explores the development of data-driven adaptive control algorithms for multi-level actuators in robotic and automation systems. Data-driven methods offer an alternative by leveraging operational data to learn system models and design adaptive controllers online. Аннотация: В этой статья рассматривается разработка алгоритмов адаптивного управления на основе данных для многоуровневых приводов в робототехнических и автоматизированных системах. Методы, основанные на данных, предлагают альтернативу, используя эксплуатационные данные для изучения моделей систем и проектирования адаптивных контроллеров в режиме онлайн.