CHIZIQLI BO’LMAGAN TENGLAMALAR SISTEMASINING ILDIZLARI SONI VA NYUTON KO’PYOQLARI - Sharipov, Sanjar (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya: Mazkur tezisda algebraik tenglamalar sistemalarini yechimlari sonini topish uchun Nyuton ko‘pyoqlisi metodidan foydalanish masalasi qaralgan. Bunda berilgan tenglamalar sistemalarini darajalaridan foydalanib Nyuton ko’pyoqlisi tuzib olinib, ular yordamida tenglamalar sistemasini yechimlari sonini topish masalalari keltirib o’tilgan. Аннотация: В данной тезисе рассматривается задача использования полиномиального метода Ньютона для нахождения числа решений систем алгебраических уравнений. В данном случае полином Ньютона создавался с использованием степеней данной системы уравнений и с их помощью ставились задачи нахождения числа решений системы уравнений. Annotation: In this thesis, the problem of using Newton's polynomial method to find the number of solutions of systems of algebraic equations is considered. In this case, Newton's polynomial was constructed using the degrees of the given system of equations, and the problems of finding the number of solutions of the system of equations were presented using them.