TABIIY FANLAR BO‘YICHA OLIB BORILAYOTGAN TADQIQOTLARDA SUN’IY INTELLEKTLARDAN FOYDALANISH - Abdushukurov, Behzod (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola sun’iy intellektning tabiiy fanlardagi rolini o‘rganadi, uning qo‘llanilishi, qo‘llaniladigan usullari va tadqiqotchilar duch keladigan muammolarga e’tibor qaratadi. Biologiya, kimyo, fizika va atrof-muhit fanlaridagi asosiy yutuqlar ta’kidlangan. Bundan tashqari, maqolada AI metodologiyalari an’anaviy tadqiqot yondashuvlarini qanday o‘zgartirishi, innovatsiyalarni boshqarishi va ilmiy izlanishlar kelajagini shakllantirishi muhokama qilinadi. В этой статье исследуется роль искусственного интеллекта в естественных науках, уделяя особое внимание его применению, применяемым методам и проблемам, с которыми сталкиваются исследователи. Выделены основные достижения в области биологии, химии, физики и наук об окружающей среде. Кроме того, в статье обсуждается, как методологии ИИ могут изменить традиционные исследовательские подходы, стимулировать инновации и формировать будущее научных исследований. This article explores the role of artificial intelligence in the natural sciences, focusing on its applications, the methods used, and the problems faced by researchers. The main achievements in biology, chemistry, physics and environmental sciences are highlighted. In addition, the article discusses how AI methodologies change traditional research approaches, drive innovation, and shape the future of scientific research.