ЭКОЛОГИК ДУНЁҚАРАШ ШАКЛЛАНИШИНИНГ ТАРИХИЙ ПАРАДИГМАЛАРИ - Кистаубоев, Савлабек (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Мазкур мақолада экологик дунёқараш шаклланишида экологик анъана ва маросимлардаги инсонпарварлик тамойиллари табиатга бўлган меҳр-муҳаббат ва унларнинг шахс экологик дунёқарашидаги ўрни баён қилинган. Данная статья посвящена мировым экологическим традициям и обрядам гуманизма, присущим природным тенденциям, таким как любовь и привязанность. This article is devoted to the world ecological traditions and rituals of humanism, natural trends based on love and affection.