ARISTOTEL FALSAFASIDA TUG‘MA QULLIK VA TUG‘MA ERKINLIK HAQIDAGI QARASHLARNING QIYOSIY TAHLILI - Raximdjanova, Dilnavoz (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya Maqolada perepatetizm yo‘nalishi asoschisi, yunon falsafasining yirik vakillaridan biri Aristotelning tug‘ma qullik va tug‘ma erkinlik tushunchalari haqidagi tasavvurlari о‘rganilgan. Uning nuqtayi nazari o‘z zamonasining falsafiy, ijtimoiy va siyosiy muhitidan kelib chiqqan holatda yoritilib berilgan. Erkinlik va tobelik masalalariga e’tibor qaratilgan. Аннотация В статье исследуются представления Аристотеля, основателя направления перепатетизма, одного из крупнейших представителей греческой философии, о понятиях врожденного рабства и врожденной свободы. Его точка зрения преставлено в состоянии, исходящем из философской, социальной и политической среды его времени. Основное внимание уделяется вопросам свободы и подчинения.