TIBBIY TA’LIMDA LOTIN TILI VA TIBBIY TERMINLARNI O‘RGANISH ZARURATI - Nishonova, Dilnavoz (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Lotin tili tibbiy terminologiyada muhim rol o‘ynaydi, chunki ko‘plab tibbiy atamalar lotin tilida yaratilgan yoki undan kelib chiqqan. Bu terminologiya xalqaro tibbiyot sohasida tushunishni soddalashtiradi va ilmiy aniqroq bo‘lishini ta’minlaydi. Lotin tilidagi ko‘plab so‘zlar tibbiy atamalarga kiradi, va ular ko‘pincha anatomik strukturalar, kasalliklar, davolash usullari va boshqa tibbiy tushunchalarni ifodalaydi.