IPOTEKA KREDITINI TAShKIL ETIShNING ILG‘OR XORIJIY TAJRIBALARI - Karimov, Inomjon; Orifqulova, Gulandon (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqola ipoteka kreditini tashkil etishning ilg‘or xorijiy tajribalarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ipoteka kreditlari bugungi kunda ko‘chmas mulk bozorini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi va har bir davlatda uning tashkil etish usullari farqlanadi. Maqolada xorijiy mamlakatlarda ipoteka kreditlarini berish mexanizmlari, ularning qonunchilik asoslari, kredit shartlari va xarajatlari batafsil tahlil qilinadi. Аннoтация Данная статья посвящена изучению передового зарубежного опыта организации ипотечного кредитования. Ипотечное кредитование сегодня играет важную роль в развитии рынка недвижимости, и способы его организации различаются в каждой стране. В статье подробно анализируются механизмы выдачи ипотечных кредитов в зарубежных странах, их законодательная основа, условия кредитования и стоимость. Annotation This article is devoted to the study of the advanced foreign experiences of the organization of a mortgage loan. Mortgage loans today play an important role in the development of the real estate market, and in each state the methods of its organization differ. The article will analyze in detail the mechanisms for issuing mortgages in foreign countries, their legislative basis, loan terms and costs.