XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISH VA TASHQI SAVDONI RIVOJLANTIRISH - Kamilov, Dilshod; Shayzaqova, Shaxnoza (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada xorijiy investitsiyalarning ahamiyati va ularni jalb qilish jarayonida iqtisodiyotni rivojlantirishdagi oʻrni yoritilgan boʻlib, shuningdek, maqolada milliy iqtisodiyotga xorijiy investitsiyalarni jalb qilishda mavjud muammolar va ularni oldini olishni faollashtirishda qanday chora-tadbirlardan foydalanish zarurligi yoritilgan. Аннотация B данной статье освещается значение иностранных инвестиций и их роль в развитии экономики в процессе их привлечения, а также освещаются существующие проблемы привлечения иностранных инвестиций в национальную экономику и какие меры следует применять для активизации их предотвращения. . Annotation This article highlights the importance of foreign investments and their role in the development of the economy in the process of attracting them, and also highlights the existing problems in attracting foreign investments to the national economy and what measures should be used to activate their prevention.