MOLIYA BOZORI VOSITALARI ORQALI O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI IQTISODIYOTIGA INVESTITSIYALARNI JALB ETISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING STRATEGIK YO‘NALISHLARI VA MEXANIZMLARI - Khusanov, N.D. (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya Maqolada O’zbekiston moliya bozoridagi kamchilik va yutuqlar, raqobatbardosh dinamik iqtisodiyotni yaratish borasidagi sa’y harakatlar yoritilgan. Shuningdek, globallashuv jarayonida xorijiy investorlar uchun qulay iqtisodiy zonani tashkillashtirish masalalari tahlil etilgan. Аннотация В статье освещаются недостатки и достижения финансового рынка Узбекистана, усилия по созданию конкурентоспособной динамичной экономики. Также были проанализированы вопросы организации благоприятной экономической зоны для иностранных инвесторов в процессе глобализации. Annotation The article covers the shortcomings and achievements in the financial market of Uzbekistan, efforts to create a competitive dynamic economy. Also, in the process of globalization, the issues of organizing a favorable economic zone for foreign investors are analyzed.