YANGI O‘ZBEKISTONDA MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMI ISLOHOTLARNING YANGI BOSQICHIDA - Tolipov, Fayzulla (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya maqolada yangi O‘zbekiston hayotida maktabgacha ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan keng qamrovli islohotlar va ularning natijalari haqida so‘z yuritilgan. Unda hozirgi islohotlarning yangi bosqichida yosh avlodni ma’naviy- axloqiy tarbiyalash masalasini davlat siyosati darajasiga ko‘tarilgani, maktabgacha ta’lim tizimga bolalarning qamrov darajasini hal qilish, sohani zamon talabalari asosida rivojlantirish masalalari bayon qilingan. Аннотация В статье говорится о комплексных реформах системы дошкольного образования в жизни нового Узбекистана и их результатах. В нем описывается вопросы поднятия сферы на новый уровень на новом этапе коренных реформ, вопросы духовно-нравственного воспитания подрастающего поколения в русле государственной политики, а также охвата детей системой дошкольного образования, развития сферы на основе современных требований. Annotation The article talks about the comprehensive reforms of the preschool education system in the life of the new Uzbekistan and their results. It describes the issues of raising the sphere to a new level at a new stage of current reforms, issues of spiritual and moral education of the younger generation in line with state policy, as well as the coverage of children by the preschool education system, the development of the sphere based on modern requirements.