XALQ HOKIMIYATCHILIGINI SHAKLLANTIRISH - JAMIYAT BARQAROR TARAQQIYOTINI TA’MINLASHNING STRATEGIK ASOSI - Mirzaaxmedov, Kamoliddin (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
“Barqarorlik” tushunchasining hozirgacha erishilgan va tan olingan shakli- demokratik izlanishlar cheki emas, oraliq hosilasi, xolos. Shu sababli haqiqiy demokratiyani ta’minlash uchun tom ma’nodagi xalq hokimiyatchiligini qaror toptirishga qodir, davlat institutlarining inson manfaatlari uchun chinakamiga xizmat qilishini ta’minlay oladigan samarali mexanizmni shakllantirish hozirga qadar muhim vazifa bo‘lib qolayotganligi, shubhasiz. Hozirgi vaqtda demokratik siyosiy tizimning eng muhim sub’ekti bo‘lmish davlat uning boshqaruv tizimini isloh qilishda yangi vazifalarni joriy etish avvalambor, siyosiy institutlarning va nodavlat uyushmalarning xilma xilligi hamda ularning rolini mustahkamlanishi, aholining siyosiy faolligini oshirish asosida jamiyat hayotini yanada demokratiyalash islohotlarning muhim asosi bo‘lib bormoqda.