HUDUDLARNI BARQAROR RIVOJLANISHIDA INVESTITSIYALARDAN FOYDALANISH ZARURLIGI - Kamilov, Dilshod (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Mamlakatimizda investitsiya muhitini yanada yaxshilash va uning jozibadorligini oshirish, xorijiy investitsiyalarni jalb etish choralarini ko‘rish belgilangan. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2022-2026 yillarga mo‘ljallangan “Yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to‘grisida” gi farmonining 26-maqsadida: Mamlakatda investitsiya muhitini yanada yaxshilash va uning jozibadorligini oshirish, kelgusi besh yilda 120 milliard AQSH dollari, jumladan 70 milliard dollar horijiy investitsiyalarni jalb etish choralarini ko‘rish belgilangan. Investitsiyalardan samarali foydalanish hamda eksport hajmlarini oshirish bo‘yicha, “pastdan-yuqoriga” tamoyili asosida, yangi tizimni yo‘lga qo‘yish, 2026-yilgacha Xorijiy va mahalliy investitsiyalarni jalb etish strategiyasini amalga oshirish vazifasi ko‘rsatib berilgan.