TАLАBАLАRNI ILMIY-TEXNIKАVIY IJODKORLIK QOBILIYATINI RIVOJLАNTIRISHNING PEDАGOGIK АSOSLАRI - Hamraqulov , Yorqin; Fayzullayeva , Muxlisa (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Аnnotatsiya. Maqolada talabalar ilmiy-texnikaviy ijodkorlik faoliyatini tarbiyalash masalasini oʼziga xos psixologik va tashkiliy – pedagogik asoslari muhim jihatlari keltirilgan. Bunda talabalarni texnik ijodkorlik qobiliyatini rivojlantirishda ilmiy rahbarkuchli psixologik xususiyatlarga ega boʼlishi, chidam va matonat, mahorat, strategik va taktik tajriba va boshqarish sanʼatini ishlata olishi bilan bunday natijaga ega boʼlishi maqolada keltirilgan. Аннотация. В статье представлены существенныеаспектыспецифическойпсихолого-организационно–педагогическойосновывопросавоспитаниянаучно-техническойтворческойдеятельностиучащихся. Такой научныйруководитель в развитииспособностей учащихся ктехническомутворчеству, обладающий сильными психологическимихарактеристиками, обладающийвыносливостьюиупорством, умением использовать умения,стратегическийитактическийопытиискусствоуправления, как указано встатье. Annotation. The article presents important aspects of the specific psychological and organizational and pedagogical foundations of the issue of educating the activities of scientific and technical creativity of students. In this article, it is stated that the students should have psychological characteristics of scientific leadership in the development of technical creativity, they should be able to use endurance and tenacity, skill, strategic and tactical experience, and the art of management.