СИНГАПУРСКАЯ СИСТЕМА ОБУЧЕНИЯ ФИЗИКЕ: ТВОРЧЕСКИЙ ПОДХОД В ОБРАЗОВАНИИ - Азимов , Юсуфжон; Дариев , Хайрилла (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Аннотация: В статье рассматриваются различные аспекты сингапурской технологии преподавания в рамках творческого педагогического процесса на уроках физики. Особое внимание уделяется методам активного обучения, использованию современных технологий и подходам к развитию критического мышления у учеников. Приводятся примеры практических занятий, коллективной работы и междисциплинарного подхода, направленных на повышение интереса учащихся к физике и углубление понимания предмета. Annotatsiya: Maqolada fizika darslarida ijodiy pedagogik jarayon doirasida Singapur o‘qitish texnologiyasining turli jihatlari ko‘rib chiqiladi. Ta’limning faol usullari, o‘quvchilarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishda zamonaviy texnologiyalar va yondashuvlardan foydalanishga alohida e’tibor qaratilmoqda. O‘quvchilarning fizikaga bo‘lgan qiziqishini oshirish va fan bo‘yicha tushunchalarini chuqurlashtirishga qaratilgan amaliy mashg‘ulotlar, jamoaviy ish va fanlararo yondashuvdan misollar keltiriladi.