METHODS AND ARGUMENTS: HANDLING PARAMETERS IN JAVA - Mahkamov, Shohruh; Dandu, Jayabharath; Aynakulov , Toxir; Saitqulov, Shavkat (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola Java dasturlash tilida metodlar va ularning argumentlari bilan ishlashni o‘rganishga bag‘ishlangan. Metodlarning parametrlari qanday uzatilishi, metodga o‘zgartiriladigan va o‘zgartirilmaydigan qiymatlar yuborilishi, shuningdek, varargs (o‘zgaruvchan argumentlar) va parametrlarni to‘g‘ri boshqarish usullari haqida tushunchalar beriladi. Maqola, shuningdek, pass-by-value va pass-by-reference tushunchalari va ularning Java’dagi amaliy qo‘llanishini ham tahlil qiladi. Аннотация: Эта статья посвящена изучению работы с методами и их аргументами в языке программирования Java. Рассматривается передача параметров в методы, отправка изменяемых и неизменяемых значений в методы, а также использование varargs (переменное количество аргументов) и управление параметрами. Также анализируются концепции pass-by-value и pass-by-reference и их практическое применение в Java. Abstract: This article focuses on the handling of methods and their arguments in the Java programming language. It explores how method parameters are passed, the difference between passing mutable and immutable values, and the proper usage of varargs (variable-length arguments) and parameter management. Additionally, the concepts of pass-by-value and pass-by-reference are analyzed, along with their practical application in Java.