JAVA MVC ARXITEKTURASI: MODULYARLIK, XAVFSIZLIK VA PERFORMANCE MASALALARI - Mahkamov , Shohruh (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Java dasturlash tilida Model-View-Controller (MVC) arxitekturasi tahlil qilinadi. Modulyarlik, xavfsizlik va performance (ishlash samaradorligi) masalalari bo'yicha MVC dizayni ko‘rib chiqiladi. Java Spring MVC freymvorkida mikroxizmatlar va modulyar monolitlar uchun MVC strukturasini qanday ishlatish mumkinligi, MVC asosida ilovalarning xavfsizligini ta'minlash va optimallashtirish yo‘llari o‘rganiladi. Аннотация: В данной статье рассматривается архитектура Model-View-Controller (MVC) в языке программирования Java. Особое внимание уделяется вопросам модульности, безопасности и производительности. Анализируется использование MVC структуры для микросервисов и модульных монолитов с использованием фреймворка Spring MVC, а также подходы к обеспечению безопасности и оптимизации приложений на основе MVC. Annotation: This article explores the Model-View-Controller (MVC) architecture in Java programming. It focuses on modularity, security, and performance issues in the design of MVC applications. The usage of the MVC structure for microservices and modular monoliths with Java Spring MVC framework is analyzed, along with approaches to securing and optimizing MVC-based applications.