OLTINGUGURT ASOSLI ASFALT-BETON ISHLAB CHIQARISH - Mansurov , Olim; Adizov , Bobirjon; Latipov , Xurshid (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Aннотация: Ma’lumki, yo’l bitumining sifatini yaxshilashning istiqbolli yo’nalishi - ularni oltingugurt yordamida modifikatsiya qilishdir. Ayniqsa modifikator sifatida texnik oltingugurtdan foydalanish uni arzon va yuqori hajmli sanoat qo’shimcha mahsuloti ekanligiga asoslangandir. Oltingugurtga nisbatan arzonroq va foydalanish uchun qulayroq bo’lgan yo’l asfalt-beton qoplamalari uchun bog’lovchi moddalarni ishlab chiqish va uning asosiy ishlatish ko’rsatkichlari ularning asfalt-beton aralashmalari tarkibida ishonchli ishlashini ta’minlaydi. Bu o’zgartirilgan bog’lovchi komponentdan foydalangan holda oltingugurtli asfalt-betonning samaradorligini iqtisodiy baholashni ta’minlaydi.Kalit so’zlar: oltingugurtli bitum, oltingugurtli asfalt, bitum, oltingugurtli asfaltbeton, oltingugurt, OBB (oltingugurt bitum bog’lovchi). Annotation: It is known that a promising way to improve the quality of road bitumen is to modify it with the help of sulfur. Especially, the use of technical sulfur as a modifier is based on the fact that it is a cheap and high-volume industrial by-product. The development of binders for asphalt-concrete pavements that are cheaper and more convenient to use than sulfur and their main performance indicators ensure their reliable performance in asphalt-concrete mixtures. This provides an economic evaluation of the performance of sulfur asphalt concrete using a modified binder component.