ИНФОРМАЦИОННО-КОММУНИКАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ В СТРУКТУРЕ СОВРЕМЕННОГО ФИЛОЛОГИЧЕСКОГО ОБРАЗОВАНИЯ - Назаров , Илхомжон (SAMBHRAM XABARNOMASI, 2024)
Zamonaviy ta’limni axborot texnologiyalarisiz tasavvur qilib bo‘lmaydi. Bu, ayniqsa, filologiya fanlarini o‘qitishda aktual mavzu hisoblanadi, chunki aynan ushbu texnologiyalar o‘quv jarayonlarini sezilarli darajada boyitadi, uni yanada interaktiv va o‘rganish uchun qulay qilish imkonini beradi. Ushbu maqolada, axborot texnologiyalari “Til va adabiyot” fanlarini o‘qitishga qanday ta’sir ko‘rsatishini, shuningdek, o‘qitish samaradorligini oshirishda uskunaviy vositalar va usullardan foydalanish nechog‘lik zarurligi ko‘rib chiqilgan.